Jdi na obsah Jdi na menu
 


K pramenům Rokytky, pochod Františka Znamenáčka

19. 4. 2019

Výlet jsme začali v Říčanech u ZŠ Bezručova, kde byl start pochodu. Na startu jsme po uhrazení startovného obdrželi propozice pochodu. 

Od ZŠ Bezručova jsme šli vpravo ulicí Bezručova, kde jsme narazili na ZTZ po které jsme kolem kapličky v Říčanech (U Památné lípy) šli směrem k rybníku Jureček. Od rybníka Jureček jsme šli stále po zelené turistické značce, naučné stezce a cyklotrase 0021. U rozcestníku Údolí Rokytky jsme dále pokračovali po ZTZ, NS a cyklotraxe 0021. Posléze jsme narazili na křížení s cyklotrasou 0031. Zde jsme se vydali vlevo. Po cyklotrase 0031 jsme se dostali na okraj Strašína a zároveň jsme se dostali na ČTZ která nás dovedla zpět k ZŠ Bezručova. 

Výlet jsme si užili nejenom my, ale i Honzík. 

Nedaleko rybníka Jureček se nachází pěkné dětské hřiště, kde si Honzík vyzkoušel prolézačky, vyzkoušel si tam třeba chůzi po kladině. 

Na okraji obce Strašín, kde jsme se napojili na ČTZ jsou vyřezané dřevěné pohádkové bytosti, které se též Honzíkovi líbily. 

My jsme obdivovali les v okolí Říčan, kam vstoupilo též jaro. Místy to v lese kvetlo. Všichni jsme pak poslouchali zpěv ptáků. 

Pochod se nám moc líbil. V cíli pochodu jsme obdrželi pamětní list a turistickou vizitku. 

Vzhledem k tomu, že se nám v lese v okolí Říčan líbilo, tak se sem určitě ještě vrátíme. 

Les v okolí Říčan je vhodný jak na procházky tak i na cyklotoulky. Lesem vede několik cyklotras.