Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rakousko - Léto s Korutanskou kartou

Zájezd pořádaný v termínu od 14. 7. do 19. 7. 2008

 

Nejdříve něco málo o Korutanech neboli "zemi tisíci jezer"

Korutany jsou nejjižněji položenou spolkovou zemí Rakouska. Turisty lákají svými teplými jezery (nachází se jich zde 1 270, z toho 200 jezer je na koupání s kvalitou pitné vody), nádhernou kopcovitou a horskou krajinou.

14. 7. Podnělí

odjezd z ČR ve večerních hodinách, noční průjezd Rakouskem.

15. 7. Úterý

prohlídka NP Nockberge. Průjezd vyhlídkovou silnicí nedotčenou přírodou holých "knedlíčkových" kopců. Lehká pěší turistika v NP - skansen, procházka z dvoutisícového sedla Eisentalhöhe na druhý nejvyšší vrchol Königstuhl ( 2.336 m). Návštěva nejmenších lázní na světě Karlbad, sedlo Glockenhütte se zvonkem štěstí. Zastávka u jezera Windebensee a poté přejezd k Millstattskému jezeru - návštěva kláštera. Návštěva města Spittal. Přejezd na ubytování do městečka Obervellach.

16. 7. Středa

nejkrásnější vyhlídky jižních Korutan (lanovky a horské silnice). Výjezd na Dreilländereck - místo, kde se setkávají hranice Slovinska, Itálie a Rakouska - procházka po loukách s krásnými výhledy na Julské Alpy, údolí Sávy Dolinky u Kranjské Gory, část italských Alp a Villašské Alpy. Největší korutanské jezero Wörthersee. Jezero je dlouhé 17 km, 86 m hluboké a má velmi čistou vodu. Celá oblast je chráněna ze severu alpami a tak je zde spíše středomořské klima s letními teplotami až ke 35 stupňům a teplotou vody 27 stupňů. Nejkrásnější rozhledna Korutan Pyramidenkogel - vrcholová plošina na kterou nás dopraví výtah, je 500 m vysoko nad hladinou jezera. Prohlídka poloostrova Maria Wörth s poutními kostelíky. Koupání v Obervellachu - krytý i venkovní bazén, tobogán.

17. 7. Čtvrtek

korutanský bonbónek Reisseck - k horským přehradám v masivu Reisseck vás podél nejstrmějšího potrubí světa dopraví unikátní pozemní lanovka, která má tři samostatné části (vyhlídky na údolí řeky Moll) a nejvýše položená soukromá železnice v Evropě - vláček s otevřenými vagony jezdí ve výšce 2.100 m - nekonečné výhledy. Odpoledne výlet na Turracherhöhe - horské jezero, sedačková lanovka na hřeben Nockberge. Možnost lehké turistiky, na vlastní kůži si můžete otestovat typickou alpskou zábavu - sjezd vozíkem letní bobovou dráhou, která se na kolejnici kroutí mezi skalisky, modříny, pastvinami …

18. 7. Pátek

po snídani Nockberge II. - lázně Bad Kleinkirchheim , lanovkou na Kaiserburg  - kruhové rozhledy od Ankogelu po Julské Alpy, horské louky, lehká turistika. Návštěva katedrály ve městě Gurk. Katedrála byla zbudovaná v letech 1140-1200, patří k nejúchvatnějším stavbám románské architektury v Rakousku. Gotické fresky a vitráže  pocházejí z roku 1340, kryptu podpírá 100 sloupů. Millstattské jezero - projížďka lodí a nakonec návštěva automobilového muzea Porsche.

19. 7. Sobota

návrat do ČR

 

Na závěr bych chtěla poděkovat cestovní kanceláří Redok, která tento zájezd připravila a řidičům, kteří nás bezpečně dopravili nejen na naši dovolenou, ale i zpět domů.

 

Náhledy fotografií ze složky Léto s Korutanskou kartou