Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výlet do Chlumce nad Cidlinou

7. 4. 2019

Výlet do Chlumce nad Cidlinou jsme začali v Praze na nádraží Libeň odkud jsme se přesunuli vlakem do Chlumce nad Cidlinou.

V Chlumci nad Cidlinou jsme byli cca za 1,5 h. Od nádraží v Chlumci nad Cidlinou jsme se již vydali k hlavnímu cíli našeho výletu - Zahradní železnici Malá Albula. 

Od nádraží jsem se k zahradní železnici vydala ulicí Švermova, dále jsem prošla zámeckým parkem - dolní cestou na ulici Pražská, zde jsem u Zámecké restaurace po přechodu přešla ulici Pražská a dále jsme se vydala ulicí Dvořákova a následně jsme šli druhou ulicí vpravo do ulice Rooseveltova, kde se nachází Zahradní železnice Malá Albula  (přesná adresa Rooseveltova 249/III, Chlumec nad Cidlinou. 

Po uhrazení vstupného jsme si již užívali pohledu na model železnice.

Honzík byl z vláčků nadšený. Stále běhal okolo modelu železnice a pozoroval jednotlivé mašinky jak jezdí na železniční viadukty, do tunelů a na nádraží. Matýskovi se též mašinky líbily. 

Po nabažení se mašinek jsme se vydali do zámeckého parku zámku Karlova Koruna. Zámeckým parkem vede naučná Pohádková stezka Chlumec nad Cidlinou. Vzhledem k času jsme si neprošli celou trasu naučné stezky. Část, kterou jsme prošli, se nám moc líbila. Honzíkovi se asi nejvíce líbilo u zámeckého rybníčku. 

Po krátké procházce zámeckým parkem jsme se již vydali na vlakové nádraží Chlumec nad Cidinou odkud jsme se přesunuli zpět do Prahy na nádraží Libeň. 

V Chlumci nad Cidlinou se nám moc líbilo. Myslím, že se sem ještě vrátíme. Vzhledem k tomu, že jsme si neprohlédli zámek, tak příště naším cílem bude asi prohlídka zámku a delší procházka zámeckým parkem. 

Někdy příště naším cílem může být i Fajnpark, který se nachází na okraji Chlumce nad Cidlinou v ulici Kozelkova 898. 

Pokud se vydáte na výlet do Chlumce nad Cidlinou, hezky si výlet užijte, tak jako my.