Jdi na obsah Jdi na menu
 


Do Holyně bez holinek

31. 10. 2015

Výlet Do Holyně bez holinek, který pro nás připravil Klub českých turistů, začínáme v Praze na stanici metra Luka. Na startu dostáváme po zaplacení startovného propozice a vydáváme se na cestu.

Od metra jdeme po lávce kolem restaurace U Drsnejch a přes náměstíčko k základní škole. U základní školy u sochy se napojujeme na cyklotrasu ŘE-HL a A a jdeme směr směr Prokopské údolí.

 

Vnitrobloky přicházíme k metru Lužiny. Před základní školou na Lužinách stojí za povšimnutí socha volavky. Po cyklotrase přicházíme k Nepomuckému rybníku.

U rybníka opouštíme cyklotrasu a jdeme k arboretu Albrechtův vrch. Arboretem přicházíme k retenční nádrži Asuán. Odtud jdeme dolů do Prokopského údolí.

V Prokopském údolí máme kontrolu. Dostáváme razítko a malou pozornost v podobě sušenky. Na kontrole volíme, zda půjdeme 7 km trasu nebo 12 km. Vzhledem k tomu, že jsme kočárkový, volíme jen 7 km trasu.

 

Od kontroly se tedy vydáváme po cyklotrase A33 a dále po ZTZ ulicí K Nové vsi a Prokopským údolím kolem Prokopského potoka.

 

Posléze se napojujeme na cyklotrasu A12 a jdeme směr Holyně. Jdeme kolem Červeného lomu. Procházíme k cyklorozcestníku, který nám sděluje příjemnou zprávu, že do Holyně nám zbývá poslední 1 kilometr.

Od rozcestníku jdeme po ZTZ až k železniční zastávce Praha – Holyně. Přecházíme po můstku přes Dalejský potok a koleje a napojujeme se na MTZ, která nás vede do Holyně a k našemu cíli, který je na Náměstí Pod Lípou v restauraci U Knotků.

 V cíli dostáváme razítko pochodu a stříbrné holinky jako upomínku na pochod.

 

 Pochod se nám velice líbil. Přálo i počasí, a tak jsme si pochod doopravdy užili.

 

Náhledy fotografií ze složky Honzíkovo cesty