Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jižním Městem trochu jinak

17. 9. 2015

Je krásné slunečné odpoledne, a tak nám nic nebrání tomu, abychom se nevydali na další pochod Klubu českých turistů. Tentokrát má pochod název Jižním Městem trochu jinak. Jak již název napovídá, pochod nás zavede na Jižní Město.

Na autobusové zastávce MHD „U Labutě“ je start pochodu. Po zaplacení startovného dostáváme popis pochodu. Pěkné počasí nevytáhlo na procházku jen nás, ale i další lidi. Máme totiž číslo 34. A to jsme přišli na start doopravdy brzo.

Od startu se vydáváme kolem rybníka k rozcestníku U Labutě. Odtud se pak vydáváme po žluté turistické značce směrem Roztyly. Kousek od Roztyl se napojujeme na modrou turistickou značku, po které jdeme k rozcestníku Velký Altán a dále k rozcestníku U Dubu.

U rozcestníku U Dubu opouštíme modrou turistickou značku. Po přechodu přecházíme silnici a napojujeme se na cyklostezku A22 po které jdeme směr Opatov. Od stanice metra Opatov jdeme po cyklostezce dále do Centrálního parku Prahy 11. Zde u altánku u petanqueového hřiště odbočujeme po cyklostezce doleva do ulice Michnova, kde již máme cíl pochodu – Jihoměstský pivovar již na dohled.

V cíli jako vždy dostáváme razítko pochodu a razítko měsíce.

Pochod se nám líbil. Celkem jsme ušli 7 km a bez problémů pochod šel absolvovat s kočárkem. 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Honzíkovo cesty