Jdi na obsah Jdi na menu
 


Naučná stezka sv. Josefa v Praze 10 - Malešicích

17. 3. 2015

Procházku jsme začali na autobusové stanici Plaňanská, kde naučná stezka začíná.

Naučná stezka byla realizovaná v roce 2013 díky nadšení a práci místních obyvatel z iniciativy Naše Malešice a členů 01/14.ZO ČSOP „Natura,quo vadis?“

Celkem má deset zastavení a necelých 5 km.

Od zastávky Plaňanská jsme se vydali do Malešického parku, kde je druhé zastavení naučné stezky.

Malešický park je největší veřejný prak na Praze 10. V roce 2013 byla dokončena rekonstrukce parku a nyní nabízí všem generacím místo k relaxaci i aktivnímu odpočinku.Nachází se zde zvukové a vodní prvky, okruhy pro cyklisty a in-line bruslaře, dětská hřiště nebo cvičební prvky pro seniory.

Z Malešického parku jsme pokračovali do Malešického lesíka. Malešický les se nachází severně od Malešického parku. Na severu jej lemuje těleso železniční vlečky do nákladového nádraží na Žižkově. Jedná se o smíšený les a je zde několik cest pro pěší, ale i cyklisty.

Z Malešického lesíka nás Naučná stezka vede kolem domova seniorů. Dále jdeme kolem evangelického kostelíka - Milíčova modlitebna. Odtud nás naučná stezka vede přes Staré Malešice na Malešické náměstí. Na Malešickém náměstí si všímáme kaple sv. Václava. Z Malešického náměstí jdeme dále po naučné stezce na autobusovou stanici Sídliště Malešice, kde je poslední zastavení naučné stezky.

Procházka po naučné stezce není nikterak náročná a dá se bez problémů absolvovat s kočárkem. Procházka po naučné stezce je pěkná a všem mohu doporučit. Pokud chcete více informací o naučné stezce navštivte internetovou stránku http://malesice.eu/naucna-stezka .

 

 

Náhledy fotografií ze složky Honzíkovo cesty