Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podle Vltavy z Libně do Bubenče

V kalendáři je datum 7. 3. 2015 a Honzík má měsíc a jeden den. Klub českých turistů dnes pořádá pochod Podle Vltavy z Libně do Bubenče což dle trasy je vhodné i pro kočárek. Venku je pěkné počasí, a tak si říkám, že bych se mohla na pochod s Honzíkem vydat.

Start pochodu je na Palmovce. Po zaplacení startovného dostávám popis trasy a vydávám se tak na první pochod s kočárkem.

Pochod vede přes Libeň, Troju, Stromovku do Bubenče, kde je cíl pochodu v restauraci U Pramene.

Trasa je vedena kolem Libeňského zámku, dále podél slepých ramen Vltavy a dále kolem Vltavy, u Trojského zámku využíváme lávky pro pěší a dostáváme se na Císařský ostrov, který přejdeme napříč a po silničním mostu přejdeme do Stromovky. Stromovkou jdeme směrem Bubeneč a restaurace U Pramene, kde je cíl pochodu.

Ve Stromovce jsou místy koberečky sněženek. Jaro prostě přichází. Vzhledem k tomu, že je hezky tak ve Stromovce je i hodně lidí. Jo sluníčko umí vytáhnout lidi z postelí a židlí.

Ze Stromovky do cíle pochodu je to jak se říká co by kamenem dohodil. Během chvíle jsme v cíli. Dostávám razítko pochodu a i měsíce a utíkám s Honzíkem na autobus, kterým jedu na Hradčanskou a odtud k našemu domovu.

Honzík celý pochod spokojeně spal.

Já jsem ráda, že jsme první pochod s kočárkem zvládla a doufám, že to nebyl poslední pochod a že další budou následovat a budou stejně pohodové, jako byl tento.

 

podle_vltavy_postcard.jpg

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Honzíkovo cesty