Jdi na obsah Jdi na menu
 


Víkend na Šumavě I.

14. 8. 2015

14. 8. 2015 PÁTEK

Z Prahy jedeme kolem 15 hodiny. Jedeme směr Strakonice a dále Soumarský Most.

Na Soumarský most přijíždíme chvíli po 17 hodině.

Nejdříve se ubytováváme.

Jakmile jsme ubytovaní, jdeme na večeři do Soumarské hospody. Honza a Petr si dávají vepřový steak s hořčicí a křenem a chlebem a já si dávám kuřecí steak s kukuřicí a bramborem. Na jídle si všichni pochutnáváme.

Honzík dostává svojí dávku mléka.

Po večeři ještě chvíli sedíme v hospůdce. Zhruba kolem 9 hodiny se odebíráme k našemu obydlí. Venku se pěkně blýská a hřmí. Všímáme si, že přichází od Stožce. Říká se, že jakmile jde bouřka od Stožce, tak je to velká bouřka. Naštěstí se to tentokrát nepotvrdilo. Bouřka to není velká a dá se říci, že je během chvíle po ní.

Každopádně, když uleháme, tak si říkáme, snad zítra bude přát počasí a budeme moci jít tak na výlet.

 

15. 8. 2015 SOBOTA

Probouzíme se zhruba kolem 8 hodiny. Kolem 9 hodiny si dáváme snídani z vlastních zásob.

Kolem půl jedenácte jdeme na vlakovou zastávku Soumarský Most. Vlakem chvíli před jedenáctou se přesouváme do Kubovy Hutě.

Z Kubovy Hutě se vydáváme po modré turistické značce. Občas je trochu výhled, když se trochu tzv. rozestoupí les. Po modré turistické značce jdeme až k rozcestníku Boubínská sever. cesta (rozces.). Odtud se vydáváme po zelené turistické značce směr Zátoň.

Zelená turistická značka nás přivádí k Boubínskému pralesu a k Boubínskému jezírku, které je hlavním cílem našeho výletu.

Boubínské jezírko je splavovací nádrž. Nachází se na Kaplickém potoce, na jižním svahu Boubína. Rozloha jezírka je 0,37 ha a maximální hloubka jezírka je 4 m.

U Boubínského jezírka chvíli sedíme a dáváme svačinu. Po odpočinku, svačině a nafocení jezírka se vydáváme do Zátoně. Kousek před Zátoní si všímáme Čadovy studánky. Vzhledem k tomu, že moc nepršelo, moc vody z ní neteče.

V Zátoni si kupujeme u stánku se suvenýry nějaké pohledy a pití. Vzhledem k tomu, že nám vlak, kterým jsme se chtěli přesunout na Soumarský Most odjel, vydáváme se na vlak do Lenory.

Do Lenory jdeme po zelené turistické značce a následně po neznačené cestě.

Na železniční stanici Lenora přicházíme, jak se říká za pět minut dvanáct. Na vlak čekáme zhruba 5 minut. V 19 hodin nám přijíždí vlak. V nohách máme zhruba téměř 18 km, jsme rádi, že jsme vlak stihli a nemusíme jít pěšky na Soumarský Most nebo čekat na další.

Přibližně za 15 minut jsme na Soumarském Mostě.

Po vykoupání v Teplé Vltavě a převlečení se, jdeme do Soumarské hospody na večeři.

K večeři si Honza dává hovězí ragú s těstovinami a Petr a já si dáváme pstruha s bramborem. Jídlo nám chutná.

Kolem 21 hodiny platíme a jdeme spát. Na spánek nemusíme dlouho čekat. Vzhledem k tomu, že jsme podnikli takový výlet, usínáme během chvíle.

 

16. 8. 2015 NEDĚLE

Probouzíme se kolem 9 hodiny. Vypadá to, že počasí dneska moc asi na výlety nebude. Vzhledem k tomu, že po snídani se chystáme již domů, tak nám to tolik nevadí.

Snídani tentokrát dáváme v Soumarské hospodě.

Ke snídani si dáváme obložený talíř a čaj.

Po snídani jdeme zabalit věci a jedeme směr Praha.

Do Prahy přijíždíme kolem 15 hodiny.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Honzíkovo cesty