Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výlet do Veltrus

2. 8. 2016

Výlet začínáme v Praze na stanici metra Kobylisy, odkud jedeme autobusem do Veltrus.

Cesta trvá asi 40 minut.

Autobus staví ve Veltrusech na náměstí A. Dvořáka. Z náměstí je to kousek k hlavní vstupní bráně do zámeckého areálu.

U vstupu do zámeckého areálu se jinak nachází kavárna a Informační centrum zámku Veltrusy.

Naše kroky, ale nejdříve vedou směr zámek Veltrusy. Od hlavní vstupní brány zámeckého areálu to není k zámku nikterak daleko.

Jakmile jsme u zámku, pořizuji pár fotek zámku. Jakmile mám zámek nafocený, jdu do pokladny zámku.

Návštěvník má možnost několika prohlídkových okruhů. Z nabídky si vybíráme Výstavu historických kočárů. Tato prohlídka je bez průvodce. U každého vystaveného kočáru je několik informací.

Jakmile máme kočáry prohlédnuté, vydáváme se na procházku zámeckým areálem. Naše kroky vedou nejdříve k Laudonovu pavilónu. Vzhledem k tomu, že začíná pršet, tak se vracíme od Laudonova pavilónu zpět k zámku a dále jdeme do kavárny, která se nachází u hlavní brány zámeckého areálu.

V kavárně si dáváme kafíčko a dortíček pro náš mlsný jazýček.

Po chvilkovém posezení v kavárně jdeme ještě do Informačního centra zámku Veltrusy. Zde si prohlížím výstavu fotek fotografa Petra Červenky, které pořídil ve veltruském zámeckém parku.

Když vycházím z informačního centra, počasí se umoudřilo. Vydáváme se tedy ještě na procházku zámeckým areálem. Jdeme kolem Dórského chrámu a dále jdeme k Chrámu obránců vlasti a přátel zahrad a venkova.

Od tohoto pavilonu jdeme stejnou cestou zpět ven z areálu a jdeme na autobusovou zastávku.

Na autobus nečekáme moc dlouho. Autobusem jedeme do Prahy na Kobylisy, kde náš výlet končí.

Výlet do Veltrus mohu všem doporučit. Areál je vhodný pro kočárek. Určitě si na výlet do Veltrus vyhraďte celé odpoledne, případně i den.

Jinak jestli se chcete projít nejen po zámeckém areálu, pak jeďte vlakem do Nelahozevsi a odtud se vydejte po cyklotrase 7.EV7 Vltavská směr Veltrusy. Dle informací je cesta též vhodná pro kočárek.

Pokud se na zámek do Veltrus vydáte, přeji, aby se vám výlet vydařil. 

 

Náhledy fotografií ze složky Honzíkovo cesty